درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/08 - 08:01:4 FA | AR | PS | EN
تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن            صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان            خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا             اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند             تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان            سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان            پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس            خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد             مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد             آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            






تاریخ نشر: 1399/02/11 - 15:05:0
تعداد بازدید: 691
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

باج کرونایی اردوغان به کاخ سفید

اردوغان با ارسال محموله کمک بهداشتی برای مقابله با آمریکا از یک سو، تلاش دارد این پیام را به ترامپ مخابره کند که آنکارا خواهان گذار ترامپ از وضعیت دشوار کرونایی است و از پیروزی مجدد او در انتخابات ریاست جمهوری حمایت می‌کند و از سوی دیگر، اردوغان با توجه به درگیر شدن در بحران بزرگ ادلب در سوریه و سردی فزآینده مناسبات ترکیه با آمریکا، قصد دارد به نوعی مواضع همدلانه دونالد ترامپ را به سوی خود جلب کند

عالم‌گیر شدن ویروس کووید -19 به کانونی برای تاثیرگذاری بر مناسبات سیاسی و بین‌المللی میان کشورهای مختلف تبدیل شده و به نوعی تمامی حوزه‌های حیات بشری را به قبضه خود در آورده است. از یک سو، فراگیر شدن بیماری کرونا، بستن مرزهای ملی کشورهای بر روی یکدیگر را به همراه داشته و موجب کاهش سطح رفت‌وآمدهای دیپلماتیک شده است. از سوی دیگر، این بیماری ضرورتی را برای همکاری میان بازیگران مختلف ایجاد کرده که با همیاری یکدیگر، بتوانند از بحران کنونی عبور کنند.

در این میان، برخی کشورها تلاش می‌کنند ویروس کووید -19 را از یک تهدید، به فرصتی برای به‌دست آوردن اهداف و منافع سیاسی و اقتصادی خود بهره بگیرند. در همین راستا، در یکی از مهم‌ترین نمونه‌ها دولت ترکیه در 28 آوریل 2020 (9 اردیبهشت 1399) محموله‌ای از کمک‌های پزشکی را به دستور رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه و از سوی وزارت‌های دفاع ملی و بهداشت به وسیله هواپیمای ترابری ایرباس A-400M به ایالات متحده آمریکا ارسال کرد. ارسال این محموله کمکی از سوی آنکارا به واشنگتن در شرایطی انجام می‌گیرد که مسائل و اختلافات میان ترکیه و آمریکا به بالاترین حد ممکن رسیده و شاید در تمامی سال‌های بعد از پایان جنگ جهان دوم تا کنون، این مقدار از تنش بر مناسبات دو کشور حاکم نشده باشد. با این حال اردوغان در نامه خود به ترامپ درباره فرستادن کمک‌های بهداشتی به آمریکا گفت: «تحولات اخیر منطقه ما بار دیگر اهمیت تداوم اتحاد آمریکا-ترکیه و همکاری به قوی‌ترین شکل آن را نشان داد».

این اظهارات اردوغان در شرایطی است که نتیجه و برآیند تحولات منطقه عملاً بیشتر بر تعارضات منافع آنکارا و واشنگتن تاکید داشته است؛ از موضوع اختلاف بزرگ بر سر کردهای سوریه تا موضوع همکاری ترکیه با روسیه در سوریه و روابط نزدیک آنکارا و تهران در شرایط سیاست فشار حداکثری کاخ سفید علیه ایران. اما چرا اردوغان درمورد ضرورتهای همکاری آمریکا و ترکیه اغراق آمیز سخن گفته و انعطاف کم سابقه ای در برابر سیاست‌های کاخ سفید از خود نشان می دهد.

 

حفظ حامی بزرگ در کاخ سفید و همراه کردن واشنگتن با سیاست‌های خود

به جرات می‌توان ادعا کرد که هیچ‌گاه در کاخ سفید و در میان نمایندگان کنگره آمریکا به اندازه مقطع کنونی، رویکرد ضدیت با آنکارا غالب نبوده است. در حقیقت، پس از نزدیکی ترکیه تحت رهبری اردوغان به روسیه و در پیش گرفتن سیاست خارجی مخالف واشنگتن در منطقه غرب آسیا از سوی آنکارا، نوعی موج ضدیت با ترکیه غالب شده و در این میان، به نظر می‌رسد دونالد ترامپ تنها شخصی است که همچنان از تداوم اتحاد استراتژیک میان دو طرف دفاع می‌کند.

طی چند ماه گذشته، بارها قانون‌گذاران آمریکایی برای اعمال تحریم اقتصادی بر ترکیه تلاش کرده‌اند و برخی از سناتورهای پرنفوذ، خواستار کاهش مناسبات سیاسی میان دو طرف شده‌اند. حتی در 12 دسامبر 2019 نیز شاهد بودیم که کنگره آمریکا به محکومیت به نسل‌کشی ارامنه رای داد. با وجود تلاش نمایندگان کنگره برای منکوب کردن دولت ترکیه اما دونالد ترامپ در عرصه اقدام به تحریم و ضدیت با این کشور، هیچ‌گونه اقدام جدی را انجام نداد.

در مجموع، به نظر می‌رسد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا تنها شخصی است که در مجموعه دولت‌مردان آمریکایی خواهان مدارای نسبی در برابر آنکار و سیاست‌های اردوغان بوده و همچنان به عادی شدن مناسبات میان دو طرف امیدوار است. با این وجود، مواضع اخیر دونالد ترامپ در در 24 آوریل 2020 (5 اردیبهشت 1399)که طی بیانیه‌ای به مناسبت سالگرد نسل‌کشی ارامنه توسط عثمانی‌ها که در آن در توصیف وقایع 1915، از واژه «Meds Yeghern» به معنای «فاجعه بزرگ» یاد کرد، بیش از هر زمان دیگری دولت ترکیه را نسبت به آینده مناسبات‌اش با آمریکا نگران کرد. بدین معنی که آن‌ها به این امر نیز پی بردند که در حال از دست دادن واپسین و بزرگ‌ترین حامی خود در کاخ سفید هستند.

مع الوصف استراتژیست‌های سیاسی ترکیه با اطلاع از وجوه روانشناختی دونالد ترامپ، تلاش کرده‌اند با ارسال محموله بهداشتی برای مقابله با کرونا، رضایت و حمایت رئیس‌جمهور آمریکا را نسبت به خود حفظ کنند. مقامات آنکارا به وضوح نسبت به این امر آگاهی دارند که در صورت پیروزی جو بایدن و دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری 2020، ستاره بخت و اقبال آن‌ها بیش از هر زمان دیگر رو به افول خواهد رفت؛ زیرا در وضعیت جدید مجموعه سیستم سیاسی آمریکا نگرش و راهبردی ضدترکیه‌ای دارد و دیگر شخصی ناهنجار همچون دونالد ترامپ در این میان وجود ندارد که بتوانند بر اساس منطق روانشناختی ضدسیستم و عقل جمعی او، مناسبات کج‌دار و مریز را با آمریکا پیش برد.

اردوغان و دیگر دولت‌مردان ترکیه نسبت به این امر آگاهی دارند که ترامپ به شدت شخصیتی هیجانی دارد و به سرعت تحت تاثیر کنش‌های مختلف قرار می‌گیرد؛ لذا در شرایطی که شیوع خارج از کنترل کرونا در آمریکا به چالشی بزرگ برای بقای ترامپ در کاخ سفید تبدیل شده و انتقادات گسترده ای از نحوه مدیریت او به چشم می خورد؛ ترکیه با ارسال محموله کمک بهداشتی به آمریکا از یک سو، تلاش دارد این پیام را به ترامپ مخابره کند که آنکارا خواهان گذار ترامپ از وضعیت دشوار کرونایی است و از پیروزی مجدد او در انتخابات ریاست جمهوری حمایت می‌کند و از سوی دیگر، اردوغان با توجه به درگیر شدن در بحران بزرگ ادلب در سوریه و سردی فزآینده مناسبات ترکیه با آمریکا، قصد دارد به نوعی مواضع همدلانه دونالد ترامپ را به سوی خود جلب کند.

منبع: الوقت

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/16642


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه این کشور

تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن

صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان

خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا

اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان

پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس

خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.